Jest to mini forum o ots.
Administrator
Siema.Chciałbym wam przedstawić w połowie mój skrypt.To znaczy Runki nie zrobiłem ale zrobiłem !buyrpacc.I żeby nie było ... Ja nie jestem jakim¶ skrypterem który robi skrypty od 3 lat ja dopiero zaczynam i to nie jest jakis skomplikowany skrypt.Ok zaczynamy.
1)
Wchodzimy do data/actions/scripts i towrzymy plik o nazwie runadajacapacc.lua i wklejamy do niej to :
function onUse(cid, item, frompos, item2, topos) if item.itemid == 2275 then local playerpos = getCreaturePosition(cid) doRemoveItem(item.uid,2275) addPremium(cid, 10) doSendMagicEffect(playerpos, 12) doPlayerSendTextMessage(cid,22,"otrzymales 10 dni pacc") end end
addPremium(cid, 10) <--- dzni pacc (tu jest 10 dni pacca) można sobie zmienić
doPlayerSendTextMessage(cid,22,"otrzymales 10 dni pacc") <--- Je¶li kto¶ zmienił ilo¶ć dni Pacc to najlepiej niech tu wpisze (otrzymales ... dni pacc)
Teraz wchodzimy do actions.xml i wklejamy to :
<action itemid="2275" script="runadajacapacc.lua" />
2)
Wchodzimy do Data/talkactions/scripts i robimy plik o nazwie rpacc.lua i wklejamy do niego to :
-- !rpacc script by Grzes12 -- function onSay(cid, words, param) if doPlayerRemoveMoney(cid, 150000) == TRUE then doPlayerAddItem(cid, 2275, 1) doPlayerSendTextMessage(cid, 19,"Kupiles Rune Pacc!.") doSendMagicEffect(getPlayerPosition(cid), 19) else doPlayerSendCancel(cid, "Nie masz kasy na Rune Pacc. Runa Pacc kosztuje 15cc.") doSendMagicEffect(getPlayerPosition(cid), CONST_ME_POFF) end end
if doPlayerRemoveMoney(cid, 150000) == TRUE then <-----(cid, 150000) to kasa ile ma gracz płacić za runę (tu jest ustalone że 15 cc)
doPlayerSendTextMessage(cid, 19,"Kupiles Rune Pacc!.") <--- Jak tam kto chce może sobie zmienić ten tekst
Teraz do Data/talkactions/talkactions.xml wklejamy to :
<talkaction words="!buyrpacc" script="rpacc.lua"/>